Content Marketing Institute

Content Marketing Institute is een website van Joe Pulizzi. Hij heeft het begrip content marketing geïntroduceerd. Hij is deze term beginnen te gebruiken in 2001. Sindsdien is Content Marketing Institute, of simpelweg CMI, de leider van de content marketing industrie. CMI organiseert ook het grootste content marketing event van de wereld: Content Marketing World.

Naast dit event hebben ze ook een eigen magazine: Chief Content Officer. Verder geeft Content Marketing Institute ook advies aan grote merken zoals AT&T, Petco, LinkedIn, SAP en vele andere.

Joe Peluzzi heeft zelf enkele boeken geschreven waaronder “Epic Content Marketing”. Hij was ook gastspreker over content marketing op meer dan 200 locaties in 10 verschillende landen. Daarnaast leverde Joe al verschillende speeches voor grote organisaties zoals Hewlett-Packard, Dell, Alcatel-Lucent & Nasa.

Joe heeft ook verschillende awards en onderscheidingen gekregen. Hij kreeg onder meer de titel “Custom Media Innovator of the Year” van American Business Media.  Content Marketing Institute heeft de titel “2012 Weatherhead Upstart Winner” gekregen en stond in 2012 en 2013 in de lijst van de 500 snelst groeiende bedrijven in Amerika.

» Lees meer over Content Marketing

Gerelateerd:
» Wat is content marketing?
» Content Marketing Institute
» Content marketing strategie
» Content marketing stappenplan