Tips voor het selecteren van WordPress Themes voor een professionele vormgeving van jouw blog

Tips voor het selecteren van Wordpress Themes voor een professionele vormgeving van jouw blog

Van de week kreeg ik deze vraag van een goede kennis:

“Ik wil gaan starten met een website in WordPress, maar hoe kom ik aan een goede vormgeving hiervoor?”

Dit is een vraag die ik wel vaker krijg, vandaar dat ik in dit artikel uitleg hoe je te werk kan gaan om gratis of betaald een mooie, professionele vormgeving voor jouw WordPress site te realiseren.

Een WordPress Theme is de volledige vormgeving van jouw website. Een alternatieve naam hiervoor is een WordPress Template. Je kunt dit helemaal zelf gaan maken, maar daar moet je toch echt veel design en programmeer vaardigheden voor hebben. Gelukkig zijn er enorm veel gratis en betaalbare WordPress Themes online te vinden. Deze zijn vervolgens goed aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren zoals bijvoorbeeld jouw huisstijl.

Waar je op moet letten bij het selecteren van een WordPress Theme

Het belangrijkste criterium bij de selectie van een WordPress Theme is wat mij betreft of een theme responsive is of niet. Responsive design past zich automatisch aan de grootte van het beeldscherm aan waardoor jouw website er ook goed uitziet op een tablet of smartphone. Een steeds groter deel van de bezoekers op websites komt namelijk van mobiele apparaten.

responsive design wordpress theme

Om je een idee te geven: meer dan de helft van alle bezoekers op mijn website zijn bezoekers die een mobiel apparaat gebruiken. Van al deze mobiele bezoekers gebruikt 72% een apparaat van Apple (iPhone of iPad) en de rest gebruikt met name een Samsung apparaat. 36% van mijn mobiele bezoekers gebruikt een iPhone en 36% gebruikt een iPad.

21% is een zeer substantieel aantal en op sommige websites van mijn klanten zie ik zelfs een percentage van tussen de 40% en de 50%! Zorg er dus voor dat jouw website er goed uitziet op een mobiel apparaat en gebruik hiervoor een responsive WordPress Theme.

Wil je zien hoe een responsive design eruit ziet? Maak dan je browser minder breed en dan zie je hoe mijn site zich aanpast.

WordPress Themes

Op de WordPress website zie je een overzicht van gratis WordPress Themes. Je kunt hier ook selecteren op soorten themes. Wat mij betreft is dit een goede start als je op zoek bent naar een mooie, professionele gratis WordPress Theme.

gratis wordpress themes

Waarom zou je betalen voor een WordPress Theme?

Je hebt al een professioneel WordPress Theme vanaf $15,- dus wat mij betreft hoef je het voor de prijs niet te laten 🙂 De belangrijkste redenen om toch voor een betaald theme te kiezen zijn:

  1. Je hebt altijd de mogelijkheid om de ontwikkelaar(s) te benaderen voor support vragen. Mochten bepaalde functionaliteiten niet (goed) werken of als je aanpassingen wilt doen dan kun je dat gewoon vragen.
  2. Updates: nieuwe versies van het WordPress Theme kunnen meer of betere functionaliteiten toevoegen. Daarnaast – en dat is misschien wel de belangrijkste reden – kunnen hiermee ook beveiligingsupdates bij zitten. Op deze manier bescherm je dus jouw blog tegen kwaadwillenden die het op jouw site gemunt hebben (en dit is helaas aan de orde van dag…).
  3. Een betaald WordPress Theme is waarschijnlijk ook meer uniek ten op zichte van een gratis WordPress Theme dat al duizenden keren is gedownload.

ThemeForest

De goedkoopste aanbieder van WordPress Themes is ThemeForest. Je vindt hier al professionele WordPress Themes vanaf $25,-

StudioPress

Ik gebruik zelf een WordPress Theme van StudioPress. Een WordPress Theme heb je bij StudioPress vanaf zo’n $89,-. Het grote voordeel van StudioPress is dat ze regelmatig updates uitbrengen, een extreem goede support hebben en daarnaast een community rondom hun producten hebben neergezet.

studiopress wordpress themes

WooThemes

WooThemes heeft hele mooie WordPress Themes vanaf zo’n $99,-. Ik gebruik zelf de WooCommerce shop module en de online training plugin WooDojo en ben zeer tevreden over de support en de prijs/kwaliteit verhouding.

woothemes wordpress themes

Elegant Themes

Vanaf $89,- per jaar heb je bij ElegantThemes toegang tot alle themes.

elegant wordpress themes

Huur een designer

Mocht je toch een volledig design op maat willen hebben of een (gekocht) design laten aanpassen dan kun je een WordPress agency inhuren of via één van onderstaande sites zeker iemand vinden. Ik huur zelf ook af en toe via deze sites iemand in voor design of programmeerwerkzaamheden:

Dit zijn mijn tips voor het selecteren van WordPress Themes voor een professionele vormgeving van jouw blog. Ik ben benieuwd naar jouw tips of vragen hierover. Ik lees ze graag, deel ze in de reacties hieronder!

Jouw B2B SaaS of tech bedrijf laten groeien? Ik help je graag op basis van meer dan 20 jaar ervaring in B2B online marketing. Neem contact op voor een gratis strategie-gesprek.

Related Post