LinkedIn tekst dikgedrukt: opmaak van de tekst in je post

LinkedIn tekst dikgedrukt of vetgedrukt maken: verander de opmaak van de tekst in je post


LinkedIn Vetgedrukt / Bold Tekst


LinkedIn Cursief / Italic Tekst


LinkedIn Vetgedrukt Cursief / Bold Italic Tekst


LinkedIn Cirkels Tekst


LinkedIn Cirkels Donker Zwarte Tekst


LinkedIn Vierkante Tekst


LinkedIn Vierkant Donker Zwarte Tekst


Hoe kun je je posts op LinkedIn laten opvallen? Daar komt de opmaak van de tekst om de hoek kijken. Als mensen door hun feed scrollen, worden ze vaak overspoeld met updates en artikelen. Door een bepaald gedeelte van jouw tekst vetgedrukt weer te geven, creëer je contrast en valt jouw bericht gelijk op tussen al die andere updates.

Je kunt dit gebruiken in jouw LinkedIn-posts voor:

  1. Belangrijke woorden of zinnen benadrukken: Als je wilt dat bepaalde informatie echt opvalt, kun je ervoor kiezen om belangrijke woorden of zinnen dikgedrukt weer te geven. Dit helpt lezers om snel de kernpunten van jouw bericht te begrijpen en vergroot de kans dat ze doorklikken naar jouw website of reageren op jouw post.
  2. Headers creëren: Door headers in vetgedrukte tekst te plaatsen, kun je gemakkelijk secties binnen jouw post onderscheiden. Dit maakt het voor lezers makkelijker om door lange berichten te scrollen en specifieke informatie te vinden die voor hen relevant is.
  3. CTA’s (Calls-to-Action) markeren: Wil je dat mensen actie ondernemen na het lezen van jouw post? Maak dan gebruik van dikgedrukte tekst om CTA’s zoals “Schrijf je nu in” of “Download de gids” extra nadruk te geven. Dit zal ervoor zorgen dat deze oproep tot actie niet over het hoofd wordt gezien.

Het gebruik van dikgedrukte tekst of andere vormen van tekstopmaak op LinkedIn is een eenvoudige maar effectieve manier om jouw berichten op te laten vallen en meer betrokkenheid te genereren. Door belangrijke woorden en zinnen te benadrukken, headers te creëren en CTA’s te markeren, kun je de aandacht trekken van jouw doelgroep en hen motiveren om actie te ondernemen.

Hierboven heb je alle tools om vette tekst op LinkedIn te maken en nog veel meer!

Bekijk ook de LinkedIn emoji lijst met speciale symbolen om aan je posts toe te voegen.