In dit artikel bespreek ik vier online tools voor content curatie en vertel ik je over mijn favoriete online tool om nieuwe bronnen te ontdekken. Je kunt de content voor content marketing zelf ontwikkelen maar je kunt ook relevante content uit andere bronnen verzamelen en deze geordend en voorzien van aanvullende tekst aanbieden. Dit wordt ‘content curatie’ genoemd.
Het is ook een mooie manier om jouw vakgebied bij te houden en nieuwe kennis tot je te nemen. Je kunt content bijhouden via de bestaande blogs en sites die je al kent en deze lezen via je browser of een RSS lezer. Maar je kunt ook tools gebruiken om nieuwe content te ontdekken over jouw vakgebied. Hieronder vind je een overzicht van deze 4 tools: Trap.it, Swayy, Squirro.com, Mention.
Trap.it
- Goed voor ontdekken van brede internationale met name Engelstalige content
- Zoekwoorden zelf in te stellen
- Perfect voor het ontdekken van nieuwe bronnen
- Gratis
Swayy
- (Nog) in beta dus nog niet publiekelijk beschikbaar
- Met name internationale, Engelstalige content
- Geen zoekwoorden mogelijk
- Curatie via categoriën
- Uitgebreide statistieken
- Gratis
Squirro
- Taalkeuze in te stellen, prima voor Nederlandse content te ontdekken
- Zoekwoorden zelf in te stellen
- Gratis versie: 30 dagen testen
- $99 per jaar voor professional versie
Mention
- Meest uitgebreide tool
- Taalkeuze in te stellen, prima voor Nederlandse content te ontdekken
- Zoekwoorden zelf in te stellen
- Gratis versie: 1 alerts, 100 mentions per maand
- $9,99 per maand voor premium plan
Mention noemt zichzelf ‘Google Alerts on steroids’ en dat is het zeker. De gratis versie geeft je de mogelijkheid om drie alerts in te stellen en 500 alerts per maand te ontvangen over jouw drie onderwerpen. Het mooie van Mention is dat je hiermee binnen een taalgebied kan zoeken in enorm veel bronnen: websites, blogs, nieuws, Facebook, Twitter, video’s, afbeeldingen en forums. Ik kan je Mention zeker aanraden om op de hoogte te blijven van jouw onderwerpen!
Bekijk de video van de 4 content curatie tools hieronder:
Heb je zelf ervaring met 1 van deze online curatie tools? Of heb jij nog tools die je zou willen aanraden? Ik hoor het graag in de reacties!