LinkedIn adverteren uitbesteden

Als B2B marketeer ben je voortdurend op zoek naar effectieve manieren om je doelgroep te bereiken en te betrekken. LinkedIn, met zijn professionele netwerk van meer dan 1 miljard leden wereldwijd, vormt een ideaal platform voor B2B marketing.

Alleen het beheren en optimaliseren van LinkedIn-advertentiecampagnes kan complex en tijdrovend zijn. In dit artikel leg ik uit waarom het uitbesteden van LinkedIn adverteren een slimme strategische keuze kan zijn voor B2B marketeers.

Waarom LinkedIn adverteren?

Voordat we ingaan op het uitbesteden van LinkedIn adverteren, is het belangrijk te begrijpen waarom dit platform zo waardevol is voor B2B marketing:

 • Gerichte, specifieke doelgroep: LinkedIn biedt geavanceerde targeting mogelijkheden, waarmee je je kunt richten op professionals op basis van functietitel, branche, bedrijfsgrootte, en meer. Juist voor B2B zijn de targeting mogelijkheden geweldig en nergens anders zo goed.
 • Hoge kwaliteit leads: Gebruikers op LinkedIn zijn vaak in een professionele mindset, wat betekent dat de leads die je genereert van hoge kwaliteit zijn en op zoek zijn naar zakelijke oplossingen. Zo kun je in jouw doelgroep potentiële klanten werven.
 • Uitgebreide advertentiemogelijkheden: Van gesponsorde content tot InMail-campagnes, LinkedIn biedt diverse advertentieformaten die kunnen worden aangepast aan je specifieke marketingdoelen.

De voordelen van LinkedIn adverteren uitbesteden

Het beheer van LinkedIn-advertentiecampagnes kan complex zijn, met veel verschillende elementen zoals targeting, budgetbeheer, copywriting en het maken van de advertenties. Hier vind je redenen waarom het uitbesteden voordelig kan zijn:

Expertise en Ervaring

Externe specialisten beschikken vaak over diepgaande kennis en ervaring met LinkedIn adverteren, waardoor ze in staat zijn om campagnes te optimaliseren voor maximale prestaties. Ik zie elke maand enorm veel LinkedIn campagnes voor mijn klanten en zie hierdoor ook beter wat wel en niet werkt.

Tijdsbesparing

Door het uitbesteden kun je waardevolle tijd besparen die anders zou worden besteed aan het beheren en optimaliseren van advertentiecampagnes, waardoor je je kunt richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.

Kosten-Efficiëntie

Hoewel het uitbesteden van advertentiebeheer kosten met zich meebrengt, kan de verhoogde efficiëntie en effectiviteit van je campagnes resulteren in een betere ROI.

Onze unieke LinkedIn Marketing aanpak

We hebben met succes talrijke LinkedIn-campagnes opgezet, wat heeft geleid tot aanzienlijke inkomsten voor technologiebedrijven. Onze advertentiecampagnes zijn gebaseerd op een bewezen playbook om ervoor te zorgen dat we de afgesproken doelen bereiken.

We beginnen met het analyseren van de content behoefte van jouw doelgroep en creëren bij voorkeur content op basis van expertinterviews met de oprichter van jouw bedrijf of andere subject matter experts. Deze content is strategisch afgestemd op de verschillende fasen van de aankoopreis van jouw klanten.

LinkedIn Campagne Proces

De content verwerken we in advertenties in een cold-layer campagne, gericht op je doelgroep in jouw ideale klantprofiel. Daarnaast implementeren we een retargeting strategie waarbij we bewijs toevoegen om potentiële klanten te overtuigen om actie te ondernemen.

We monitoren voortdurend de prestaties van de campagnes en herhalen het proces om voortdurend nieuwe organische content te creëren en de beste content opnieuw in te zetten in onze cold-layer campagnes. Zo zorgen we ervoor dat er altijd nieuwe advertenties beschikbaar zijn die resultaten opleveren.

Linkedin advertentie formaten

Gesponsorde content

Bereik de juiste doelgroep in de LinkedIn nieuwsfeed.

 • Advertenties met één afbeelding – Plaats advertenties in de LinkedIn feed met een afbeelding.
 • Video Ads – Gebruik native video in elke fase van het kooptraject. Lees ook alles over B2B videomarketing.
 • Carousel Ads – Vertel een interactief verhaal dat je prospects inspireert om actie te ondernemen.
 • Event Ads – Zorg voor meer deelnemers aan je LinkedIn event.
 • Document Ads – Verzamel leads door documenten te delen in de feed.
 • Thought Leader Ads – Bouw merkwaarde op door de posts van je thought leaders te sponsoren.

Gesponsorde Berichten

Bereik je doelgroep via LinkedIn Messaging.

 • Conversation Ads – Ga het gesprek aan met je doelgroep.
 • Message Ads – Stuur directe berichten naar je prospects om onmiddellijk actie te ondernemen.
 • Lead Gen Forms – Vooraf ingevulde formulieren voor je LinkedIn advertenties.

Lead Gen Formulieren

Verzamel kwalitatieve leads uit je advertenties op LinkedIn met vooringevulde formulieren.

Tekst en Dynamische Advertenties

Plaats advertenties in de rechterbalk van LinkedIn.

 • Tekst Ads.
 • Spotlight Ads – Laat je product, dienst, evenement en meer zien om het verkeer naar je landingspagina te verhogen.
 • Follower Ads – Promoot je LinkedIn pagina om volgers te werven.

Succes meten van LinkedIn advertentiecampagnes

Het meten van succes is cruciaal om te bepalen of je LinkedIn advertentiestrategie werkt. Zonder deze gegevens kun je niet optimaliseren en verbeteren.

Het belang van het bijhouden en meten van resultaten

Het bijhouden van je advertentieprestaties helpt je begrijpen welke elementen van je campagne werken en welke aangepast moeten worden voor betere resultaten.

Belangrijke statistieken om het succes van LinkedIn advertenties te meten

Het succes van je LinkedIn advertentiecampagnes kan worden gemeten aan de hand van verschillende statistieken:

 1. Click-Through Rate (CTR): Een hoge CTR wijst op relevante en aantrekkelijke advertenties.
 2. Conversieratio: Het percentage gebruikers dat een gewenste actie onderneemt na het klikken op je advertentie.
 3. Leadkwaliteit: De mate waarin gegenereerde leads overeenkomen met je ideale klantprofiel.
 4. Kosten per Lead (CPL): Hoeveel kost het om één kwalitatieve lead te genereren? Dit is cruciaal voor het bepalen van de ROI van je campagne.

Hoeveel kost adverteren op LinkedIn?

Je kunt al adverteren op LinkedIn vanaf E10 per dag. Ik adviseer altijd een koude campagne op te zetten voor je doelgroep en een retargeting campagne. Het grootste deel van het budget gaat naar de koude campagne. Dit zijn de mensen in je doelgroep die je nog niet kent.

Conclusie

LinkedIn adverteren biedt een krachtig platform voor B2B marketeers om hun doelgroep te bereiken en te betrekken. Alleen het beheren van effectieve LinkedIn-advertentiecampagnes vereist tijd, expertise, en voortdurende optimalisatie.

Het uitbesteden van deze taak aan een LinkedIn marketing bureau kan niet alleen tijdbesparend zijn, maar ook leiden tot betere campagne prestaties en een hogere ROI. Door zorgvuldig een betrouwbare partner te kiezen, kunnen B2B marketeers hun LinkedIn-advertentiestrategie naar een hoger niveau tillen.

Ook jouw LinkedIn adverteren uitbesteden?

Ben je een B2B oprichter of marketeer en wil je je bereik vergroten in jouw branche? Neem dan contact op, ik help je graag op basis van mijn ervaring met honderden LinkedIn advertentie campagnes!