7 AI tools die je direct kunt gebruiken

Soms kan kunstmatige intelligentie (AI) misschien wat abstract zijn. Daarom heb ik hieronder 7 AI tools verzamelt die je direct zelf kunt gebruiken.

1. Verwijder de achtergrond van foto’s met Remove.bg

De AI van Remove.bg verwijdert de achtergrond bij foto’s van personen. De AI is getraind om personen als voorgrond te detecteren en al het andere als achtergrond.

2. Deze persoon bestaat niet

Kunstmatige intelligentie die zelf foto’s van niet bestaande personen maakt: This person does not exist.
Bij het verversen van de website zie je elke keer een ander gezicht, gemaakt door AI. Soms ziet het er vervreemdend uit maar vaak ook erg realistisch.


De foto’s hierboven zijn foto’s van mensen die niet bestaan. De site is gemaakt om te laten zien hoe eenvoudig het is om foto’s te manipuleren met AI. Het algoritme gebruikt echte foto’s en bewerkt deze vervolgens. En met elke nieuwe foto verbetert het algoritme omdat het een zelflerend algoritme is zodat de foto’s steeds beter zullen zijn.

Er zijn ook al spin-off sites op basis van deze technologie, zoals This AirBnB Does Not Exist.

3. Kleur je zwart-wit foto’s

Met Colourise kun je zwart-wit foto’s weer in laten kleuren. Het algoritme werkt op basis van deeplearning.

4. Verwissel van gezicht met Reflect face swap

Reflect face swap is de allereerste automatische realistische face swapping app gebaseerd op machine learning. Reflect kopieert/plakt niet zomaar een gezicht van de ene persoon naar de andere, maar genereert een naadloos gezicht op de andere persoon zodat het precies past, zelfs als je het gezicht van twee volledig verschillende mensen verwisselt.

5. Deepdreamgenerator

In eerste instantie is Deep Dream Generator gemaakt om wetenschappers en ingenieurs te helpen zien wat een diep neuraal netwerk ziet als het naar een bepaald beeld kijkt. Pas later is het algoritme een nieuwe vorm van psychedelische en abstracte kunst geworden.

6. Vertalingen met AI door DeepL

DeepL’s neurale netwerken kunnen zelfs de fijnste nuances herkennen en vertalen, beter dan welke andere dienst dan ook. In blinde tests waarbij DeepL Translator wordt vergeleken met de concurrentie geven vertalers drie keer zo vaak de voorkeur aan DeepL’s resultaten dan aan andere diensten.

7. Verwijder de achtergrond in real-time van je webcam

Chromacam is een Windows desktop applicatie die de achtergrond weghaalt tijdens het gebruik van je webcam. De software werkt op basis van kunstmatige intelligentie en je kunt het gebruiken voor alle videochat apps zoals Skype, Webex, Zoom, Hangouts en broadcast apps zoals OBS en XSplit.

Bonus: Spreek alsof je Barack Obama bent

Modulate.ai is een Amerikaans bedrijf dat machine learning gebruikt om de eigenschappen van spraak op een nieuwe manier te kopiëren, te modelleren en te manipuleren. De technologie gaat veel verder dan eenvoudige spraakfilters. Met behulp van hun AI is het mogelijk om elke leeftijd, geslacht of toon aan te nemen, alles in realtime. Je kunt zelfs je eigen stem veranderen in de stem van Barack Obama. Probeer het zelf!

Jouw B2B SaaS of tech bedrijf laten groeien? Ik help je graag op basis van meer dan 20 jaar ervaring in B2B online marketing. Neem contact op voor een gratis strategie-gesprek.

Related Post