B2B podcast bureau: vergroot het bereik van jouw bedrijf

Een B2B podcast bureau is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om hun bereik te vergroten door het inzetten van podcasting. Want de traditionele marketingmethoden zijn niet langer genoeg om je te onderscheiden van de concurrentie.

Als founder of marketeer bij een technologiebedrijf begrijp je hoe belangrijk het is om voorop te blijven lopen en een sterke band op te bouwen met je doelgroep. Een podcast is ideal om dit doel te bereiken.

Wat is een B2B podcast bureau?

Een B2B podcast bureau is een gespecialiseerd marketingbureau dat zich richt op het maken en promoten van podcasts voor business-to-business (B2B) bedrijven. Dit is ook een van de diensten die ik aanbied. Hierin werk ik nauw samen met founders om podcast content te ontwikkelen die aansluit bij je merkwaarden en aanslaat bij je doelgroep.

Podcasting heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen als een effectief medium voor het delen van waardevolle inzichten, trends in de branche en thought leadership. Het stelt je in staat om je expertise te laten zien terwijl je vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt binnen je branche.

Waarom heb je een B2B podcast bureau nodig in je marketingstrategie?

In het competitieve landschap van B2B marketing is het cruciaal om je als techbedrijf te onderscheiden van anderen. Eerst een paar statistieken over B2B podcasts:

 • Onderzoek van Sapio toont aan dat 43% van de B2B-beslissers podcasts gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsgerelateerde content.
 • Bedrijven die podcasts met een merknaam gebruiken, ervaren een toename van 89% in merkbekendheid, een toename van 14% in aankoopintentie en een toename van 18% in betrokkenheid. Op lange termijn helpen podcasts bij het creëren van positieve onbewuste associaties met een merk (bron: BBC).
 • Het aantal podcastluisteraars groeit van jaar tot jaar met 6-9%.

Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het opnemen van podcasts in je marketingstrategie van belang is:

 1. Autoriteit tonen: Podcasting biedt je een platform om je kennis, expertise en branche-inzichten als subject matter expert te delen. Dit maakt allemaal deel uit van wat we authority marketing noemen. En door consequent waardevolle content te publiceren, positioneer je jezelf als een autoriteit op jouw vakgebied. Zo realiseer je vertrouwen en geloofwaardigheid bij je doelgroep.
 2. Relaties opbouwen: Met een podcast kun je op een dieper niveau contact leggen met experts uit de branche, thought leaders en potentiële klanten. Door middel van boeiende gesprekken en interviews kun je sterke relaties opbouwen die kunnen leiden tot samenwerkingen of zakelijke kansen. Dit is een van de redenen waarom ik zelf ook graag te gast ben in verschillende podcasts.
 3. Bereik vergroten: Podcasting stelt je in staat om een breder publiek te bereiken buiten je bestaande netwerken. Luisteraars hebben gemakkelijk toegang tot je content op verschillende platforms zoals Apple Podcasts, Spotify of Google Podcasts. Dit grotere bereik helpt nieuwe leads aan te trekken en vergroot de zichtbaarheid van je merk.
 4. Multimedia-content: Hoewel geschreven content essentieel is, zorgt het toevoegen van multimedia-elementen zoals (video-)podcasts voor een diverser aanbod aan content. Sommige mensen luisteren liever dan dat ze lezen, dus met audio-content kun je inspelen op de verschillende voorkeuren van je doelgroep.

Hier is een citaat van Lex Friedman – een podcasting consultant die voor veel grote bedrijven zoals Amazon heeft gewerkt – over B2B podcasts:

“Niemand wil luisteren naar een podcast van 10 afleveringen over hoe geweldig ZipRecruiter is in het vinden van een baan of het helpen aannemen van de juiste sollicitant. Maar als we een show kunnen maken met iemand als ondernemer en bestsellerauteur Seth Godin over wat het betekent om succesvol te zijn en de meest productieve persoon die er is te zijn, dan zal dat precies het soort mensen aanspreken dat ZipRecruiter wil bereiken.”

Voor wie is een B2B Podcast bureau?

Samen met de oprichters van technische bedrijven werk ik om hun marketinginspanningen te maximaliseren door middel van authority marketing en podcasts is een van de tactieken die ik hierbij gebruik. Of je nu een startup bent of een gevestigd techbedrijf, ik help je graag op basis van mijn ervaring om deze dienst af te stemmen op jouw unieke behoeften.

Als je:

 • je naamsbekendheid wilt vergroten
 • thought leadership wilt tonen binnen je doelgroep
 • de aandacht wilt trekken van belangrijke beslissers in je branche
 • nieuwe klanten wilt werven

Dan is mijn B2B podcastservice perfect voor jou!

Het B2B podcast proces

Ik volg een uitgebreid proces om ervoor te zorgen dat jouw podcast strategisch gepland, professioneel geproduceerd en effectief gepromoot wordt:

 1. Strategie: We beginnen met een grondig begrip van de doelstellingen, de doelgroep en de merkwaarden van jouw techbedrijf. Zo kunnen we een op maat gemaakte podcaststrategie ontwikkelen die aansluit bij je algemene marketingdoelstellingen.
 2. Content creatie: Ik werk nauw met je samen om interessante podcastonderwerpen en ideeën voor afleveringen te ontwikkelen die resoneren met jouw doelgroep. Ik help je bij het opstellen van overtuigende scripts of interviewvragen om ervoor te zorgen dat elke aflevering waarde toevoegt aan je luisteraars.
 3. Productie: Van opname tot montage en postproductie, alle aspecten van het produceren van podcasts van hoge kwaliteit zijn geregeld.
 4. Promotie: Het creëren van geweldige content is slechts de eerste stap. Ook het promoten van je podcast op relevante platforms en kanalen hoort erbij door middel van podcast repurposing. Van promotie op sociale media, e-mailnieuwsbrieven en samenwerkingen met gasten, ik zorg ervoor dat jouw podcast een groot bereik krijgt. De beste posts zet ik dan in voor LinkedIn campagnes voor jouw doelgroep om zo vertrouwen op te bouwen. (zie ook: wat doet een LinkedIn marketing bureau bij LinkedIn adverteren uitbesteden)
 5. Analyse en optimalisatie: Om het succes van je podcastinspanningen te meten, krijg je gedetailleerde analyserapporten die belangrijke statistieken zoals demografiegegevens van je luisteraars, downloadaantallen en betrokkenheid van luisteraars laten zien. Op basis van deze inzichten optimaliseren we de podcaststrategie voortdurend voor een maximale impact.

Conclusie

Als je een oprichter of marketeer van een technologiebedrijf bent en je marketingstrategie naar een hoger niveau wilt tillen en je bereik in jouw branche wilt vergroten, dan is mijn B2B podcast bureau er om je te helpen.

Podcasting biedt een unieke kans om thought leadership te laten zien, relaties op te bouwen met invloedrijke personen in je vakgebied, je bereik uit te breiden buiten de traditionele methodes en waardevolle content te delen om je doelgroep aan te spreken.

Hulp nodig bij je B2B Podcast?

Werk vandaag nog samen met mijn B2B podcast bureau en laten we beginnen met het vergroten van jouw bereik door de kracht van podcasting!